Followers

Sunday, June 5, 2011

Perjuanganku belum selesai......

...Saya berehat sebentar, setelah seharian menggentel kelopak mawar yang kuncup tu.......

Hehehehehe..... Jenuh tau..... Hari ini sehari-suntuk saya di rumah, keluar sebentar bersama Tuan Puteri Bertuah, beli stok riben untuk mengerjakan hantaran. Sambil tu dalam kepala tengah berangan-angan apa yang dibuat nanti. Rasa macam berkenan je nak buat macam tukan, maka bergulung-gulung la riben di beli. Sebenarnya, tadi riben kat kedai pun banyak yang dah habis stok. Korang ni kalau kawen pun tinggalkanlah sikit riben untuk saya....:(

Okay, Bila dah ada stok tu, saya mulakan aktiviti menggentel. Hasilnya seperti inilah:


Telekung yang digubah menjadi bentuk topi dan di letakkan dalam raga....


Close-up sikit...:)


Hantaran kasut.....


Perasan tak saya letakkan bunga riben dikeliling raga ni.... Berkenan sangat ngan design ni.... Bila dah buat, hahahahaha, baru tau...hazab tau...... Jenuh ku gentel....


Set Wangian....


Hahahaha...inilah budak yang rajin nak menolong tu..... Sungguh dia tolong kan????



Lauk tengah hari yang sempat disiapkan sambil menggentel....hehehehehehe.... Sayur Campur dan Ayam masak kicap dengan kucai.....

Ada lagi 2 set hantaran tak siap lagi..... Esok la sambung.... Tak larat menggentel dah ni...hukhukhukhuk. Perjuanganku belum selesai rupanya....

2 comments:

  1. ....bungkus???? dengan segeranya dia meraung.....

    ReplyDelete